Är du redo att möta Jesus?


( Av. Jörgen Milton)

Vår räddning närmar sig, Jesus kommer snart på himlens skyar och hämtar oss som tror och följer honom. Det blir en glädjens dag då han ska trösta alla sörjande. Men för alla dem som inte tror på honom blir denna dag, den mest fruktansvärda någonsin.

 Du kanske slår dig för magen och tänker det gäller ju inte mig. Jag blev frälst för fyrtio år sedan på ett läger, så jag har redan min biljett till himlen avklarad. Du kanske t.om döpte dig i unga år. Men frågan är lever du för Herren idag?. Att en gång tagit emot Jesus i ditt liv är inte automatiskt en fribiljett till himlen utan du måste hela tiden leva i hans kärlek och nåd. Paulus skriver att vi ska arbeta på vår frälsning. Det har under många år gått ut en felaktig undervisning där man hävdar en gång frälst alltid frälst. Sedan tror man att man kan synda hur mycket som helst och ändå komma till himlen. Det står i Matt 25 följande.

(" Då ska himmelriket bli som när tio jungfrur tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var kloka. De oförståndiga tog sina lampor men tog inte med sig någon olja, medan de kloka tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor. När brudgummen dröjde blev de alla dåsiga och somnade.
 
Vid midnatt hördes ett rop: Brudgummen är här! Gå ut och möt honom! Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. De oförståndiga sade till de kloka: Ge oss av er olja, våra lampor slocknar! De kloka svarade: Den skulle inte räcka både till oss och till er. Gå i stället till dem som säljer och köp.
 Men när de hade gått i väg för att köpa kom brudgummen, och de som var redo gick med honom in till bröllopsfesten. Och dörren stängdes. Till slut kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss!  Men han svarade: Jag säger er sanningen: Jag känner er inte. Håll er därför vakna, för ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.
")

Därför är det så viktigt att vi likt de förståndiga jungfrurna är vakna i denna tid, att vi lever rent inför Herren och söker hans ansikte, annars kanske vi inte får komma med till himlen då det är dags. Jag skiver inte detta för att fördöma dig, utan för att du ska bli räddad. Att alla vi rannsakar våra egna liv, för att rensa bort allt det som är oss till hinder. I oss själva kan vi inte åstadkomma något utan endast av att leva i hans nåd och förlåtelse över våra liv. Lever vi nära honom, kommer han att visa oss vad vi behöver göra upp med i våra liv, så därför behöver vi inte söka i oss själva.

När du börjar leva nära Herren kommer du automatiskt känna vad du ska lägga av med i ditt liv, och ju mer du lever nära honom, ju mer formad av honom blir du. Man brukar ju säga att den man umgås med blir man lik, vilket stämmer även här.

Kommentarer

Populära inlägg

Välkommen hit !

Covid - 19 Vår tids nya religion?

Tidstecknen är entydiga